RECUPERACIÓ POSTPART

Curs que permet conciliar la recuperació física de la mare amb l’atenció que el nadó necessita.

Dedicar temps per recuperar-se correctament i completament després del part és molt important. Una recuperació inadequada o la realització d’exercicis incorrectes pot comportar molts problemes.

Oblidar-se de les teves necessitats és molt habitual quan el nadó et demana tota la teva atenció, la teva energia i el teu temps. I si t’ajudem a ser una mare sana, amb energia, que recupera la seva forma física sense deixar el nadó a casa?

Quins són els problemes d’una recuperació post part inadequada?

Incontinències

Prolapses (de l’úter, bufeta, recta…)

Problemes sexuals

Dolor d’esquena i/o cervicals

Debilitat muscular

Lesions

Manca d’energia

Sobrepès

No estar a gust amb el cos

Quins són els objectius del programa post part de Mames en Forma?

Gaudir de la salut òptima en el post part per afavorir una recuperació òptima

Reactivar el sòl pelvià i la faixa abdominal de manera segura i efectiva

Corregir les compensacions corporals de l’embaràs i normalitzar la postura

Tonificar els glutis i l’esquena

Evitar o disminuir dolor de l’esquena i/o cervicals

Aconseguir un bon nivell de fitness

Normalitzar el pes corporal

Relacionar-se amb altres mares

Quan es pot començar la recuperació post part?

A casa

Els dies immediatament després del part pots iniciar la recuperació post part.

Incorporació a les sessions grupals

Al cap de 3 setmanes d’un part vaginal / al cap de 5 setmanes d’un part amb cesària

En què consisteix el programa de recuperació post part de Mames en Forma?

Comença durant l’embaràs (si és possible). Et donem instruccions de què fer durant l’últim mes d’embaràs a nivell d’alimentació, exercicis per aconseguir el posicionament òptim del fetus, instruccions per optimitzar les hormones… per augmentar les possibilitats de tenir un part fisiològic sense danys perineals. Tot això facilita la recuperació post part.

 

Et proposem uns exercicis simples per fer durant el primer mes post part (abans de venir a les sessions grupals). Els exercicis es poden fer amb el nadó i serveixen per estimular la connexió neuronal amb la musculatura del terra pelvià i la faixa abdominal, recuperar-se més ràpidament i tenir menys risc de mal d’esquena degut a les postures de la maternitat.

 

Es pot començar en qualsevol moment del mes. Només cal fer l’entrevista inicial amb l’especialista perinatal abans de començar.

 

Les sessions són grupals i els exercicis a realitzar es personalitzen. Cada dona té la seva taula d’exercicis determinats segons la seva història obstètrica i ritme de recuperació.

 

La recuperació es fa en 4 fases i cada dona avança amb el ritme del seu cos. Per passar d’una fase a una altra, es fa una avaluació constant de la diàstasis de rectes (separació dels abdominals) i altres paràmetres de recuperació per determinar quan el cos està preparat per la pròxima fase.

 

Abans de començar les sessions grupals, i per equilibrar la pelvis i aconseguir que els exercicis funcionin correctament, es realitza una sessió de fisioteràpia i una d’osteopatia amb el nostre equip multidisciplinar especialitzat. Passades les 4 fases de la recuperació post part es fa una nova valoració del sòl pelvià amb el mateix equip per veure si el cos està preparat per començar a fer activitat més intensa o si es torna a l’activitat física d’abans de l’embaràs.

 

Si comences a treballar no cal deixar la recuperació post part. Pots canviar de grup o, amb la mateixa quota, gaudir d’una sessió individual per mes per continuar amb les avaluacions i ensenyar-te les progressions dels exercicis a realitzar.

 

Què inclou el curs post part de Mames en Forma?

2 sessions setmanals

 

Programa personalitzat d’exercicis per fer durant les sessions i a casa

 

Suport virtual amb vídeos dels exercicis a realitzar

 

Assessorament il·limitat amb l’especialista perinatal (exercici físic, nutrició, emocions, criança…)

 

Tallers gratuïts

 

Préstec de material (material per fer els exercicis a casa, fulards per portar el nadó d’una manera ergonòmica, llibres…)

 

Descomptes en activitats específiques

 

Avaluació gratuïta per incorporar-se en el programa Triops Fitness Integral

 

Les sessions d’osteopatia i fisioteràpia (per la mare) no estan incloses dins la quota mensual del curs. Es paguen directament al professional.

 

Menú