La falta de son engreixa

Un dels problemes més grans que tinc a l’hora d’entrenar les persones que volen perdre pes i gaudir d’una salut òptima és fer-los veure la importància que té l’hora en què van a dormir.

Avui en dia la gent arriba a casa tard i per desconnectar i “relaxar-se” es posa a mirar la televisió o a jugar amb l’ordinador fins a altes hores de la nit. Oblida que durant milers d’anys l’ésser humà ha viscut en sincronia amb la natura i amb els cicles circadians (nit i dia).

La tecnologia ha evolucionat moltíssim en pocs anys però el cos humà continua funcionant com en el principi dels temps. La nostra fisiologia continua sent la mateixa que la dels nostres avantpassats de les cavernes. L’únic que ha canviat és que som una mica més creguts, ens vestim amb robes més modernes, viatgem en cotxe/avió i estem tot el dia connectats a internet. A part d’aquests “petits” detalls,el nostre cos continua regint-se pels cicles de llum entre el dia i la nit.

Científics reconeguts com el Dr. William Timmins, metge naturòpata fundador de la clínica “BioHealth Diagnostics” de San Diego a Califòrnia exposa que molts dels símptomes i els problemes que experimenta la gran majoria de gent estan associats al desequilibri entre son i vigília i a la manca de descans. Aquest doctor aplicava molts protocols diferents per provar d’ajudar els seus pacients a recuperar-se dels problemes de salut que patien i va observar que, fes el que fes, els seus pacients no es recuperaven fins que optimitzaven el descans i oferien al cos la possibilitat de regenerar-se. També va observar que si els seus pacients anaven a dormir més tard de les 10:30 la majoria de protocols per millorar la salut no funcionaven o el temps, l’energia i diners que hi havien d’invertir no compensaven les escasses millores que aconseguien.

Això mateix és el que estic experimentant a Fitness Integral. Només aquelles persones que segueixen aquest consell al peu de la lletra aconsegueixen resultats espectaculars. La resta, tot i aconseguir resultats, s’ han d’esforçar molt més amb la dieta o l’exercici físic. Per perdre greix el més important és la gestió de l’estrès i el descans. Tan senzill com respectar el cicles de son i vigília del cos. Qui ho havia de dir que dormint es podien perdre quilets, veritat?

Xavi Garcia

 

Programa metabòlic (Exercicis a casa)
El dejuni, el camí oblidat cap a la salut

Entrades relacionades

Menú