2. Ja ha aparegut el mal de cap?

Hola REevolucionaris!

Com està anant aquest inici de REevolució?
Ens encanta tenir gent que s’implica activament en la seva salut i que inverteix temps, diners i energia per millorar-la.

Avui us volem parlar d’una cosa que els que heu fet alguna vegada un canvi d’alimentació (cap a una de més saludable) d’haveu haver experimentat i sabeu que és normal. A la resta de la gent us pot venir de nou i preocupar-vos una miqueta.

Durant aquests primers dies, i si veniu d’un estil de vida poc saludable, en canviar l’alimentació i seguir les pautes que us estem recomanant, pot ser que experimenteu una sèrie de símptomes, que més que fer-vos pensar que esteu millorant la salut us poden fer pensar tot el contrari.
No us espanteu, tot el que pugueu notar és normal. En aquesta vida tot té un preu i segurament el que experimentareu durant els pròxims dies (mal de cap, cruiximents, gana…) és el preu que heu de pagar per fer neteja i reequilibrar el vostre metabolisme per poder gaudir d’una millor salut.

Per tant, si heu començat a introduir les pautes nutricionals que us hem recomanat, pot ser que ja hagin aparegut els primers símptomes de la desintoxicació com és el mal de cap, el mal humor, la gana, l’ansietat i la sensació de com si estiguessiu passant la grip.
Si és així…, no us preocupeu perquè com hem comentat abans això és totalment normal! Aquest és el primer símptoma que el cos està depurant. Segurament, amb la dieta que alguns de vosaltres portaveu abans on hi havia gluten, sucres refinats, aliments processats… el vostre cos ha acumulat gran quantitat de tòxics i el metabolisme s’ha alterat. A mesura que aneu menjant més natural i “net”, i ja no entrin tants tòxics dins el vostre cos, aquest començarà a reajustar-se i a funcionar millor. Perquè això sigui possible el cos ha d’alliberar aquests tòxics que té acumulats cap al torrent sanguini perquè puguin ser processats pel fetge i expulsats cap a fora a través de la femta, orina i suor i, aquesta activació orgànica és la que us pot donar aquests símptomes.

El malestar és proporcional a la quantitat de tòxics o a l’addicció que teníeu a productes com el sucre, el cafè… Si no experimenteu mals de caps o falta d’energia… enhorabona, sou un dels pocs afortunats que passa el síndrome de la depuració sense efectes secundaris!
Si pel contrari el mal de cap us molesta molt i no us acabeu de trobar massa bé, una manera d’alleugerir els símptomes és fer una banyera ben calenta amb sal (2 kg) o fer una mica d’exercici per suar i alliberar les toxines més ràpidament (per això, les caminades per la natura i els exercicis a casa). El que no és recomanable en aquests casos és prendre un ibuprofèn o cap altre medicament que intoxiqui més el cos i el sobrecarregui.
Un cop passats aquests dos o tres primers dies, el mal de cap desapareixerà, l’energia augmentarà i us sentireu com mai ho havíeu fet abans.

També heu de fer un esforç i beure més aigua! La recomanació és d’aproximadament un litre d’aigua per cada 25 kg de pes corporal. Això us pot semblar una exageració, si és així, és que en consumíeu molta menys de la recomanada i anàveu deshidratats per la vida. La deshidratació és un tema molt seriós i la causa de molts problemes de salut. L’aigua no només és vital sinó que també és necessària per perdre greix, depurar el cos i gaudir de salut.

Permeteu-nos un altre petit consell. Si bevíeu poca aigua, no vulgueu augmentar-ne el consum de cop d’un dia per l’altre. Proposeu-vos beure’n un vas més al dia i així anar pujant el consum de manera gradual. Si trobeu que bevent aquesta quantitat d’aigua us passeu el dia anant al lavabo, canvieu el tipus d’aigua i agafeu-ne una amb un residu sec més alt i més mineralitzada (eviteu marques que siguin de mineralització dèbil). El que també podeu fer és afegir un pessic de sal marina a l’aigua o barrejar-la amb un rajolí d’aigua marina. Això farà augmentar el contingut en minerals, es metabolitzarà millor i no haureu d’anar al bany tan sovint.

Salut, felicitat i REevolució!

Xavi Garcia (Director del programa Reevoluciona Training Camp)

1. Ja han aparegut les “agulletes”?
3. Com triar correctament els aliments?

Entrades relacionades

Menú