10. Com REintroduir els aliments?

Hola REevolucionaris!

Us podeu creure que haguem arribat ja al final del programa?… No sé a vosaltres però a mi aquestes 3 setmanes m’han passat volant!
Heu estat un grup fantàstic, animant-vos entre vosaltres i donant-ho tot a cada entrenament, és un plaer poder dirigir un programa com aquest amb gent com vosaltres. Moltíssimes gràcies!
Molts m’heu preguntat com ho podeu fer perquè aquesta REevolució que heu iniciat no s’acabi, i sobretot com ho podeu fer per continuar gaudint dels beneficis que heu estat experimentant aquestes últimes setmanes.
La veritat és que no hi ha cap secret… si continues aplicant totes les eines i estratègies que t’hem ensenyat segurament continuaràs sentint-he fantàstic i en plena forma.
Ara bé, cal ser realistes i acceptar que mantenir tots aquests canvis no és fàcil i que la salut també es fonamenta en tenir flexibilitat. Seguir unes pautes 100% saludables el 100% del temps fa que aquestes pautes deixin de ser saludables ja que entres en un estat d’estrès, privació i ansietat que tard o d’hora et farà perdre la salut. La vida és saber gestionar constantment imprevistos i canvis i sobretot saber gaudir d’aquells moments de llibertat que tots ens mereixem. Per això una bona recomanació seria que continuis amb aquells hàbits que has vist que et van bé i no et generen massa dificultat mantenir-los i aquells que has vist que no han tingut un impacte tant gran sobre la teva salut o que veus inviable mantenir-los en el temps els deixis córrer o els utilitzis de tant en tant quan creguis que és el moment oportú per tornar-hi.
A nivell d’exercici físic la recomanació seria mantenir-te actiu de manera diaria, tenir contacte amb la natura de forma regular i introduir l’entrenament de força i amb certa intensitat un parell de cops a la setmana.
A nivell d’alimentació la recomanació més important seria que no tornis de cop a menjar com abans sinó que segueixis unes pautes de REintrocucció. Ara que has notat quins aliments et van bé i quins et feien sentir inflat, cansat o et generaven problemes digestius és el millor moment per tornar a reintroduir aquells aliments que t’agraden i no estàs disposat a renunciar i veure si et van bé o no i si val la pena tornar-los a menjar. Hi ha gent que paga molts diners per fer-se testos d’intoleràncies alimentaries i poder saber quins aliments no tolera correctament, ara tu tens l’oportunitat de fer el matiex simplement introduïnt els aliments de forma pautada i notant l’efecte que tenen sobre el teu cos. Fes’ho bé, val la pena!
Una correcta REintroducció és aquella que es van reintroduint els aliments de manera inversa a com s’han retirat i sempre d’un en un per poder identificar sense problema quin és l’aliment que em dona símptomes. Si introduïm més d’un aliment de cop i ens notem inflats no sabrem quin aliment és el responsable d’aquell símptome. Per exemple, si has seguit les pautes alimentaries fins a la tercera setmana (on hem retirat algunes fruites, llegums i fruits secs) ara tocaria reintroduir algun d’aquest grup d’aliments. Pots provar d’introduir per exemple les nous i estar tres dies menjant-ne i escoltant el teu cos. Si al cap de tres dies no notes cap símptome advers ja en pots continuar menjant i reintroduir-ne un altre com les avellanes o la fruita… Un cop reintroduits tots els aliments que hem retirat en la tercera setmana pots fer el mateix amb els retirats la segona setmana per acabar reintroduïnt els que vam eliminar a l’inici del programa. Tot i això recorda les pautes per saber si un aliment és saludable. Reintrodueix tot allò que sigui natural i sense masses ingredients… No reintrodueixis els productes ultraprocessats com pastisos, galetes, etc… deixa’ls per ocasions especials i de manera molt puntual.
A nivell de relacions socials i altres hàbits saludables per gestionar l’estrès i el descans la recomanació és la mateixa. Queda’t amb allò que t’ha servit i descarta o relaxa’t en tot allò que no t’ha aportat masses beneficis.
Bé, tot i que aquest programa hagi arribat a la seva fí la REevolució continua i ara depèn de tu! Tal i com demostra aquesta película que per cert és molt recomanable si no l’has vist.
VIDEO

Salut, felicitat i REevolució!

Xavi Garcia (Director del programa Reevoluciona Training Camp)

08. El DEJUNI, el camí oblidat cap a la salut
Programa metabòlic (Exercicis a casa)

Entrades relacionades

Menú